четвъртък, 23 юни 2011 г.

Как да разбера дали имам направена магия?

Редакция 26.05.2016.

От започването на блог-а това е най-често четената публикация. Когато я пуснах, не мислех, че ще предизвика такъв невероятен интерес. За изминалите 5 години научих много неща и започнах да изпитвам по-голяма отговорност към читателите си. Ето защо реших, че вече не искам да оставя информацията, написана в тази ранна публикация, да остане без личния ми коментар. А личният ми коментар вече съвсем не е в полза на тази практика. Въпреки това, оставям публикацията в нейния автентичен вид, защото от една страна смятам, че това е коректното спрямо читателите поведение, а от друга, за да се види, че всеки може да сгреши - важното е не да замазваме грешките си, а да ги поправяме.

Личното ми мнение за тази практика можете да намерите ТУК. Добре е да го прочетете преди да продължите нататък.

Вероятно най-често задавания въпрос в сферата на окултизма е


Как да разбера дали имам направена магия?


Съществуват невероятно много т.нар. „магове”, които на драго сърце ще ви кажат, че имате страшна черна магия и ще ви поискат трицифрена или четирицифрена сума, за да я развалят. За съжаление, повечето хора занимаващи се с окултизъм са го превърнали в доходоносен бизнес, търгуващ с чуждото нещастие. За тях ще говорим по-подробно друг път.


От друга страна има множество методи, които се разпространяват най-вече в интернет, чрез които сами да определите дали имате направена магия. Проблемът при тях е, че повечето са твърде общи, други са силно повлияни от това, че сами се диагностицирате, а трети чисто и просто са плод на нечия фантазия. Но основният минус при тези методи е, че в крайна сметка дори и да разберете, че имате направена магия, то няма как да я развалите сами. Така отново сте на изходна позиция, в която трябва да търсите помощ от някой друг.


Разбира се изниква въпроса кой да е този опитен човек, като повечето занимаващи се с окултизъм се интересуват най-вече от пари, а не от това да помогнат. За съжаление тук не мога да ви дам конкретен отговор, просто ще трябва да търсите някой добронамерен човек, за който сте чули положителни отзиви. И никога не се задоволявайте само с едно мнение, също както бихте се посъветвали с няколко лекари при сериозен здравословен проблем.


И все пак тук ще поместя един от най-популярните начини, с които сравнително можете да определите дали имате някаква външна негативна намеса. Още в началото искам да уточня, че този метод засича и дори изчиства всякакви негативи като стрес, умора и т.н., така че не изпадайте в паника при вида на резултата.


За тази проверка, ще ви трябват едно прясно сурово яйце, стъклен буркан, в който да сложите яйцето и чиста вода. Под чиста вода разбирайте изворна (ако сте в града минерална), а в най-добрия случай вода от три извора (или три минерални води). Всичко това следва да направите вечер, преди да си легнете. Поставете яйцето в буркана и сипете водата, колкото да покрие яйцето. Така сложете буркана под леглото си, като за най-добри резултати той трябва да е под главата ви. Ако няма възможност да поставите буркана под леглото, то го поставете на земята до леглото възможно най-близко до главата ви. След това легнете да спите. На сутринта вземете яйцето от буркана и го чукнете, като изсипете съдържанието му вътре в самия буркан. Вярва се, че ако имате направена магия белтъка на яйцето ще бъде бял и на нишки, също както се получава, ако пуснете яйце в гореща вода. Разбира се, както споменах и в началото – този метод чисти всякакви негативи, така че не бързайте с паниката. Най-добре направете снимка на крайния резултат и я покажете на някой, който се занимава с подобни неща. Яйцето и водата трябва да изхвърлите на място, на което не се тъпче – до стена, до дърво и т.н.


Този метод може да ползвате, ако имате усещането, че ви е направена магия. Ако намерите косми, кръв, мъртви животни, яйца, пирони и изобщо странни предмети, не е нужно да го правите, а директно, след като сте отхвърлили всички логични обяснения за появата на тези странни предмети, да потърсите помощ от някой, който разбира от подобни неща. Нека повторя отново – този метод, както и повечето подобни, е само за разбиране дали имате магия, той не изчиства зловредните влияния. Ето защо при по-сериозни съмнения е добре да се обърнете към някой по-вещ от вас.


Успех!

6 коментара:

 1. това с яйцето е една голяма глупост. ако във водата има много хлор той преминава през черупката и прави химично съединение с белтъка (прави белтъка бял и на нишки)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Възможно е. Но дори и това да е истина, все пак обреда би бил интересен дори от чисто изследователска гледна точка.

   Изтриване
  2. Анонимен8 юли 2013 г., 14:22

   ti nesi pro4el vnimatelno trqbva izvorna voda ili voda bez sadarjanie na hlor proceti pak

   Изтриване
 2. нали затова се казва чиста вода а не от чешмата.за да няма хлор

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Всъщност под "чиста вода" в магическата практика се разбира нещо малко по-различно от смисъла, който влагаме в този израз в ежедневието. "Чиста" означава вода, от която не е пито, която не е имала допир с нищо друго, освен със съда, в който е била налята, за който също има изискване да е чист (но този път в истинския смисъл на думата) или дори нов.

   Разбира се, ако се спазват дословно изискванията за наливането на водата за обреди и магии от извори или реки, както е в повечето случаи, то тогава наистина няма да имаме наличие на хлор. Или поне не толкова голямо - не съм запозната с химичния състав на водите по извори и реки. :) В нашите градски условия, където няма извори и реки зад всяка пряка, можете да ползвате минерална вода.

   Изтриване
 3. Анонимен5 юни 2015 г., 18:51

  като прочетох това последното се стреснах. Майка ми празказваше, че след като дядо ми починал и то при много странни обстоятелства, са намерили в мазето на къщата мъртва котка с отрязан лимон до нея и пирони

  ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.